verifone placement paper - whole testpaperTotal Views 500

Paper Title :  verifone placement paper - whole testpaper

Posted Date : 31 Dec 2010
Paper Type : Whole Testpaper

Verifone Latest Sample placement Paper 2012, Verifone Latest Question Pattern With Answer and Explanation, Verifone Previous year question paper with Answer, Verifone Off campus and on campus recruitment pattern, Latest Selection Pattern for fresher recruitment 2012

APTITUDE QUESTIONS


Few aptitude questions out of 20(15min time).
---------------------------------------

>>> All these are from GMAT'96 edition(galgotia publcations) :

1.if length of a rectangle is incr by 20% and width is decr by 20% then area:(page 44)
ANS:decreases by 4%.

2.the lead in pencil is 5inch long.after pieces of 1/8.1-3/4,1-1/12inches are broken how long is the lead left in the pencil:(page44)
ANS:2-1/24inch.

3.how many two digit numbers satisfy the property:the last digit of the sqr of the two digit number is 8:(page45).
ANS:none.

4.city B is 8miles east of city A.city C is 6 miles north of city B. and so on.(page 45):
ANS:30miles .

5.if 50 apprentices can finish a job in 4 hours and 30 journey men can finish the same job in 4-1/2 hrs and so on.(page 46).
ANS:29/180.

6.there are 50 employees in the office of ABC company.and so on.(page 52.)
ANS:10.

7. what is the max no of points of intersection of two circles of unequal radii. (page 55).
ANS:2.

8.if the area of sqare increases by 69% then side of the sqr incr by:
ANS:13%

9.if x,y,z are chosen frm -3,1/2,2 what is the largest value of (x/y)*z*z (page 305.)
ANS:36.

10.a club hs 8 male 8 female members.(page 307):
ANS:3136.

11.sum of 5 consecutive numbers is 35. how many of the numers are prime:(page 368).
ANS:2.

12.if the product of three consecutive int is 210,then sum of the two smaller ints is:(page 386).
ANS:5+6=11.

13.there are 27 coins in which 0ne is heavier than rest(all equal weight).how many measurements are needed to isolate that odd one.
ANS:3.


TECHNICAL TEST QUESTIONS

there will be 45 qstns.

>>>> 15(elec) + 5(netw) + 5(os) + 5(compilers and algos)+ 5(database and misc.) + 5(datastructures) + 5(c progs).

Section: ELECTRONICS:

1.A logic ckt is given and asked to identify the configuration.
ANS: XOR.

2.multi vibrator with nor gates is given
ANS: astable multi sqr wave opt.

3.4 stage ripple counter with delay(f/f) 10msec. How much time it takes for a state to change.
ANS:4*10=40.

4.impedence of a parallell resonant circiut at resonance:
ANS:R.

5.serial to parellel conversion is done by :
ANS:shift register.

5.if the address bus is 20bits.then the memory space is :
ANS:1MB.

6.filtering can be done with: i)capacitor, ii)inductor, iii)both, iv)none.
ANS:both.

7.two progs are given. one satrts counting frm 0 to MAX and the other stars frm MAX to 0. which one executes fast.
ANS:may be Max to 0.Think of it.

8.problem using three registers.
ANS: register A is multiplied by 11.

9.the config that is worst effected by low CMMR
ANS:Non inverting amplifier.

---- Another 6 questions are there. simple.

Networks:
--------
1.which is not used for error correction :
ANS :bit stuffing.

2.which of the following is not fctn of datalink layer:
ANS : Encryption.

3.voltage levels of rs232c:
ANS :+12,-12.

4.which of the following is not used for client/server.
i)RPC,ii)TCP/IP,iii)MESSAGEQs,iv)None
ANS: none.

5.

Database:
--------
1. which of the following is true.
ANS:the primary key in DataBAse design is very important.
2. ANS : SQL is a Non procedural query langauge.
3. ANS : Time for insertion is more than time for modification.
4
5.

Compiler/algo/ds:
----------------
1.Data structure used to impliment a menu:
ANS :doubly linked circular linked list.
2. some regular expression is given:WaW'.
ANS : may be it is context free grammar.
3.
4.
5.

OS:
--
1.the feature of real time os is:
ANS:fast context swithing.

2.ANS:os impliments protection with the help of hardware(like virtual
addressing in 386/286 etc).


C programming:
-------------
some small c progs are given asked to tell the function/errors etc.one of the qstn(last in the paper) is an invalid statement.
finish of all these very fast and think about those others. they are simple only.

1.int a=2,b=3,c=4;
printf("a=%d,b=%d\n",a,b,c);
ANS:2,3

2.for(i=1;i<10;++i,printf("%d",i));+-
ANS:compiling error.

3.whole logic is given in func s but they are working properly.
the main logic is :

char *string;

string=malloc(5*sizeof(char));
strcpy(string,"hello");
printf("%s",string); /* func to print */

ANS:hello and some extra characters until uccerence of \0 .

4. in a system integer takes 3bytes and char takes 1byte .......
struct smthing{
int a;
char b[4];
};


ANS:sizeof struct smthing is 7 bytes.

5.


Interview:
It depends on the member.
1.Mr.Deep asks archirect of 586/486/386/286 etc. otherwise DS,OS,C,TCP/IP.
2.Mr.Abhik asks about compiler design and TCP/IP.


Suggestions in attempting :

aptitude test:
1.attempt easy questions first.

technical test :

1.Attempt C programs first.
2.Network,os,datastuctures,compilers etc.
3.Electronics and electrical.